середу, 31 серпня 2016 р.

Моє перше клаптикове покривало

Привіт, мої любі.
Я це зробила, я нарешті закінчила шити покривало для донечки. Шила його з любов"ю, тому мабуть, і довго. Самі клаптики зшивалися дуже швидко, а от простьобуваня сендвічу зайняло дуже багато часу.
Шила сама без підказок і живих майстер класів, без порад майстринь, можливо щось робила неправильно, але я про це і не здогадувалася)

Дизайн для покривала вибрала дуже простий, адже вперше в житті я шила таку маштабну річ, боялася не доробити і залишити на півдорозі. Деякі квадрати в мене не сходилися під час зшивання, але я не опускала руки, викручувалася з ситуації і продовжувала далі.
Тепер про найзатратнішу по часу частину роботи - це простьобування. (Може я неправильно пишу терміни, вибачайте, я не майтер в цій справі.) Прошивала сендвіч (мені більше подобається називати це канапкою) я вручну. Побоялася я шити на машинці, думала, що буде важко через те, що покривало не влізе в малому вікні машинки, та й лапки відповідної в мене не було, тому не пробуючи задіяти машинку, вирішила шити вручну. Це була моя найбільша помилка, так як покривало я шила на підлозі (що вже створювало незручності) і це зайняло не один вечір.
Останнім часом, я все рідше і рідше горіла бажанням витягати це покривало і продовжувати процес, але на моє щастя у блозі Аграфка вийшов комплекс статей по зшиванню такого ж покривала, ось тут мене  і "накрила" рукодільна муза і я включивши найвищу швидкість дійшла до кінця цього шляху під назвою клаптикове покривало.

Це покривало отримала в подарунок моя донечка, а я  в планах маю ще пошити й для синочка.. Коли це станеться, коли я знову наважуся на такий подвиг, ще не знаю, але перший крок я зробила. Для полегшення роботи над покривалом я я вже придбала собі роликовий ніж та нещодавно замовила спеціальний магніт, за допомогою якого можна шити рівніше, щоб в результаті усі блоки зійшлися.
На останок хочу подякувати Уляні з Аграфки, статті якої мені дали поштовх продовжувати далі і завершити омріяне покривало.
Розмір покривала 227*157см
Тепер фото самого покривала:










З цим чудом хочу взіти участь у завданні геометрія "Прямокутник" від Аграфки.

blog.agrafka.com.ua банер Завдання-геометрія Прямокутник

12 коментарів:

  1. Дуже гарна та клопітка робота! Я хоч і швея, але моїх нервів на таке не вистачило би! Ви великий молодець! заходите в гости! http://radugah.blogspot.com/

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надю, насправді, шиття там не так і багато. Наступне покривало точно буду прошивати на машинці. Щиро вдячна.

      Видалити
  2. Яка краса! Скільки праці і любові вкладено в цю роботу! Неймовірно! Дякую від Аграфок!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую. Шила я з величезним задоволенням, лише трохи затягнулося в часі.

      Видалити
  3. Ох ничего себе!!! Шикарное одеяло!
    Спасибо от Аграфки!

    ВідповістиВидалити
  4. Люда, я просто вражена! І масштабами роботи і те, що ти таки довела справу до кінця! Мені дуже приємно, що до цього покривалка десь трошки доклалась я - чесно, не сподівалась, що це може послужити поштовхом для когось. Але тепер ще більше тішуся і за тебе і за себе! Покривалко дуже дівчаткове і , насправді, дуже помітно, що шилося воно з неабиякою любов"ю! Сподіваюся, то не останній печворк в твоєму житті! І бажаю тобі перемоги! Уляна з Аграфки (щось не можу роздуплитись, як тут особисто зареєструватися)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Уляно, після твоїх публікацій з пошиття покривала, мені стало ніби легше шити, я зрозуміла, що в мене є однодумці. У Львові не надто люди цікавляться цим видом рукоділля.
      Було б класно, в блозі Аграфки якось організувати спільне пошиття покривала. Я б була його учасницею.

      Видалити
    2. Ідея зі спільним проектом чудова - особливо через блог, бо раніше ми мали такий схожий проект, але усі частини робилися учасниками індивідуально, і майже ніхто не дійшов до кінця - то в нас хвости тепер є :))

      Ми в студії Аграфки з жовтня місяця плануємо провести навчальні курси по печворку від А до Я. Запрошений вчитель-майстер з Києва, яка фактично започаткувала цей напрямок в Україні і розвинула його, а також більішсть майстрів пройшли через її курси (то взагалі-то я хотіла поїхати в Київ на курси, але з нею порадились і вирішили провести їх у Львові). Будуть ранкові та вечірні групи по 3год. вдень. - 8 днів.
      От думаю після тих курсів - вже стане більш зрозуміло, що таке той печворк і тоді можна запустити спільний проект. Бо на разі - я теж самоучка (заочно послухала 1 МК і все).

      Так що як організуємо таке, то я буду дуже рада, що ти доєднаєшся. Уляна

      Видалити
    3. Курси у Львові - це класно. Бачу, що в соціальних мережах ними люди зацікавилися. А я хіба подивлюся на ваші фотозвіти і тихенько позаздрю.

      Видалити
  5. Шикарна річ ... завжди захоплювалась цим видом творчості, молодець. Ідеш на курси в аграфку?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Женю! Нажаль, курсів мені не бачити(( З моїм малим шилком я зараз нікуди не можу піти.

      Видалити