неділю, 25 грудня 2016 р.

Курс Молодого Бійця. Урок№ 7: Стилі в Скрапбукінгу

Я продовжую навчатися на Курсі Молодого Бійця в Маші Дронової, і сьогодні в нас Урок № 7 Стилі в скрапбукінгу



Американський стиль - це яскравий стиль з багатошаровістю і багатодетальністю, з яскравими акцентами та великою кількістю квітів, стрічок, тегів. гудзиків та наклейок.

Мені дуже подобається цей стиль за багатошаровість та багатодетальність.

Європейський стиль - стриманий стиль по відношенню до декору. 
Характерно: багато фото на сторінці, папір спокійний принтів, навіть однотонний, ефектна подача фото.

Вінтаж - стиль в якому потрібно не лише зістарити роботу. а й передати картину і настрій цих днів. 
Характерно: чорно-біле фото та фото в режимі "сепія", об"ємний та мереживний декор, брошки, камеї, мереживо, квіти, рамки, перлини, булавки та ін.

Це мій улюблений стиль, я його люблю за теплі відтінки, за пожовклі сторінки, старі мережива та прикраси з скрині. Мої роботи в цьому стилі:




Херітаж - стиль схожий на вінтаж, лише в ньому використовуються не зістарений декор, а справжні старовинні речі.
Декор: старі листи, газети тих часів, поштові листівки та марки.
Характерно: надірвані краї, потертості, тріщини, пом"ятість.

Шеббі шик - потертий шик.
Характерно: пом"ятість, потерті та рвані краї, тонування фарбою або наждачкою, пастельні відтінки, бажано машинна строчка, багатошаровість та об"єм, багатодетальність, надписи від руки або шрифтом "друкарська машинка".
Декор: гіпсові прикраси, рамочки, квіти, пташки, метелики, ангелики та ін.

Я дуже люблю цей стиль за романтизм та ніжність. Він мене манить, але я зрозуміла, що мені ще вчитися і вчитися, щоб зробити роботу дійсно в стилі Шеббі. Я робила конверт, думала, що він в стилі Шеббі, але тепер дуже сумніваюся.





КАС - стиль чисто і просто.Мінімум декору і ніякого об"єму.
Характерно: круги, квадрати, вертикальні лінії, прямі кути.
Те що цей стиль не такий вже і простий, я переконалася на власному досвіді.




Штампи, що на цих листівках, я розфарбувала дуже швидко, а от скласти все до купи мені ніяк не вдавалося. Знаю точно, що цей стиль не дається так легко, як мені здавалося з початку.

Фристайл - це вільний стиль. де можна використовувати будь-який декор, те що душа забажає.
Це точно не мій стиль, хоч мені подобаються сторінки, де розмальовують фон, як продовження фотографії.

Мікс-медіа - змішання трьох і більше технік в одній роботі.
Я в захваті від цього стилю, він дуже емоційний і вибуховий. Це те, що для мене справжній космос, і я цьому Обов"язково навчуся!!


Мені дуже важко віднести кожну свою роботу до якогось стилю. Я творила те, що мені забажалося, виходить, що я творила в стилі фристайл))) 

Я боюся пробувати щось нове, боюся зробити щось неправильно, але я мушу перебороти свої страхи, щоб рухатися далі.

Мені шалено подобаються такі стилі як: рустик, прованс, кантрі, шеббі, вінтаж та мікс медіа. І я буду більше практикуватися, щоб знайти себе, щоб знайти свій стиль. Можливо цей стиль і не буде 100% відповідати критеріям якогось стилю скрапбукінгу, але цей стиль на 100% буде Мій)))



4 коментарі:

  1. В этот раз не знаю, что больше мне понравилось: смотреть или читать)) Но то, что винтаж у вас очень винтажный - да, так и есть, такая приятная стилизованная ... вот не поворачивается язык сказать "старость")) У вас приятная стилизованная история прошедших дней))

    ВідповістиВидалити
  2. знаешь, вот в "технике и аккуратности" ты большая молодец. все ровненько, четенько, миленько... НО винтаж - почти винтаж, шебби - почти шебби, кас - почти кас. последняя конечно настоящая КАСовская.
    Вот смотри. Винтаж. Да, правильные оттенки, да, собрано по скетчам, но не хватает немного для этого стиля. Винтаж - он звучит даже пышно-антикварно. Повтори это слово вслух) в слове чувствуется ушедшее время. А в работах - нет)
    Шебби. Вот добавь к конверту в фон еще пару мятых слоев, еще больше осветли сиреневый цветок, и да, будет шебби. Он воздушный стиль. Он как зефирка. Его хочется скушать. На работы в шебби стиле смотришь, и прямо чувствуется сладость во рту)
    КАС. сравни сама все свои открытки. Точно говорю - последняя КАС)
    И еще, не бойся пробовать новое. Боишься, что не получится? Конечно не получится идеально с первого раза. И это нормально. Я уже говорила, что до всего доходит со временем. Я сама совсем недавно дошла до КАСа. Я его поняла! При чем очень неожиданно. Мне просто захотелось чистой работы. И я осознала этот стиль.
    И еще совет. НЕ надо беречь и хранить материалы. Пользуйся всем, что у тебя есть! Не жалей. Ведь когда начинаешь экономить - то и работа получается в эконом-варианте)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Машо! Я не сперичаюся, що мої роботи не дотягують до певних стилів, адже, я ніколи не цікавилася тим, а що характерно певному стилю. Усі роботи я робила інтуїтивно, так як я це бачила в цей момент.
      Для того щоб мені зробити щось нове, мені потрібно настроїтися на потрібну хвилю. Це як в природі, для заняття серфінгом потрібна саме та хвиля, яка понесе тебе стрімко, а ти отримаєш кайф від заняття. А коли хвиля занадто велика, тебе може скинути, накрити з готовою та потягнути на дно, або якщо хвилі малі, тоді не буде того ефекту.
      Я недавно настроювалася на альбом, але я зараз над ним вже працюю і отримую стільки задоволення від процесу, що вимальовую в уяві свої майбутні альбоми. Зараз в мене йде налаштування на мікс-медіа, "то ли еще будет".
      Ха-ха, декору всякого різого в мене стільки, що я боюся переборщити в своїй роботі, і не напхати всього що маю)))

      Видалити