вівторок, 3 травня 2016 р.

Спільний проект "Блокнот" - Етап №1 Тонування листів

Привіт. Як я вже писала раніше, я беру участь у спільному  проекті "Блокнот" від ScrapМир.
На днях я проводила операцію під назвою "Тонування паперу".  Як барвник я взяла львівську розчинну каву Галка ( яку до останнього часу використовувала лише в кавовому кремі для улюбленого торта). Для аромату ще додала кориці. Спочатку я занурювала папір у розчин з корицею, але згодом зрозуміла, що потрібно процідити, щоб отримати той результат, який мені потрібний.
Отже, покажу що з цього вийшло.
На цьому фото листки вже після прасування.

Тут ще не прасовані.





6 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Я занурювала листки у розчин кави, а потім витягувала на піднос, дала стекти воді. А потім - моя вигадка, яка допомогла залишити листки максимально рівними після висихання. Я кожний мокрий листок перекладала сухим, коли сухі листки внягнули зайву вологу, я знову переклала ті ж тоновані листки новими сухими листками. Переклдала я всього три рази, а в кінці так і залишила їх підсихати в стопці, тому при висиханні тоновані листки були не такі покручені ніж б якби вони сохли кожен окремо.

      Видалити
    2. Вибачайте за тавтотолігію, писала вночі і нашвидкоруч.

      Видалити
  2. Людочка, вы просто конвейер!)
    такая стопочка и все один в дин!
    И цвет ровненький - класс!
    У вас лучше чем у меня выходит!)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олено, скажу я вам, що в мене "первый блин комом". Я дуже хотіла ароматизувати сторінки корицею, всипала її до розчину кави, розмішала і так тонувала. Кориця залишалася на листках не рівномірно і розводами. Прийшлося проціджувати і тонувати ще стопочку листків. Але листки з корицею я не викинула, може і вони підуть в хід))
      Краще ніж у вас в мене точно не виходить, я папір тоную лише вдруге за життя)) Я скрапер початківець, можна сказати, що я зараз на підготовчому відділені, тільки планую і мрію стати скрапером.

      Видалити