четвер, 30 червня 2016 р.

Блокнот Кохання

Привіт. От і все, ми дійшли до кінця, кожен з учасників спільного проекту Блокнот з ТМ ScrapМир має власноруч виготовлений блокнот, а дехто і не один а декілька.
Особисто я зробила п'ять блокнотів, і знаю, що це не останній мій блокнот. Вони стали моєю любов'ю, попереду ще буде їх багато.
Почну з початку: листки я тонувла кавою і корицею, коли гортаєш сторінки блокноту  відчувається аромат кориці з легким присмаком кави. Як барвник я взяла львівську розчинну каву Галка ( яку до останнього часу використовувала лише в кавовому кремі для улюбленого торта). Листки занурювала у ємкість з розчином кави, згодом витягувала на піднос, дала стекти воді. А потім - моя вигадка, яка допомогла залишити листки максимально рівними після висихання. Я кожний мокрий листок перекладала сухим, коли сухі листки втягнули зайву вологу, я знову переклала ті ж тоновані листки новими сухими листками. Переклдала я всього три рази, а в кінці так і залишила їх підсихати в стопці, тому при висиханні тоновані листки були не такі покручені ніж б якби вони сохли кожен окремо. Аркуші вийшли насиченого кольору з дрібними крупинками меленої кориці. 
Мої блокноти А5 формату,  один А6, листки А4 я складала навпіл в зошити по три листки, а потім поставила майбутній блок під прес.

Наступним етапом було збирання блоку та шиття капталу.  Блок я шила за майстер класом Юлії Фролової Коптським методом,  каптал також за майстер класом Юлії. Каптал  мені за першим разом не вийшов, але я не упускала руки, тому наступні мої каптали були вже гарними і акуратними.

Наступний етап: форзаци та розділювачі. Цей етап був дуже захоплюючим,  там вже розігралася моя скромна фантазія. Результатом я задоволена, з своїм скромним досвідом, я це зробила.

Останнім етапом для мене була обкладинка. Її я робила разом з Бариновою Олесею. Але знову ж таки були підводні камені, я зробила замалу відстань між частинами обкладинки, тому один з блокнот в мене погано відкривається на останніх сторінках.  На наступних блокнотах я врахували свою помилку, і отримала відмінний результат.
Декорування обкладинки мене дуже захопило,  про результати судити вам. Чекаю на вашу критику, яка мені дуже потрібна,  щоб не "вставати на ті ж самі граблі".

Шкода, що спільний процес вже закінчився,  маю надію,  що попереду в нас ще не один не менш цікавий спільний процес.  Дякую Олені, усім експертам,  ТМ Черілана та ТМ ScrapМир за унікальну можливість для учасників СП навчитися робити блокноти.

У блокноті я зробила три розділювачі та кишеньки для зберігання різноманітних листочків, які назбируються під час користування блокнотом. Тепер усі важливі записки, номера телефонів, вирізки та інші листочки будуть мати своє місце для зберігання.
Отже блокнот Кохання:

 Деталі:



Зворотня сторона

Тепер покажу вам, що знаходиться всередині.
Форзаци з кишеньками:


Розділювачі:








Зворотня сторона розділювачів:



8 коментарів:

  1. Красиво, ярко и стильно! Вы большая молодец, трудности Вас не останавливают и результат стоит того чтобы над попотеть, очень красиво!
    Спасибо что творили вместе со СкрапМиром!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Олю. Кожна перешкода на нашому шляху - це здобутий досвід, тому в цьому проекті я вчилася по майстер класам експертів. а також і на своїх помилках. після проекту я зійшла на сходинку вище у майсерності, але ще все попереду. Щераз дякую. Большое спасибо))

      Видалити
  2. Еще один прекрасный, продуманный блокнот! Повторюсь, композиции на разделителях и обложке - отличные! Спасибо, что творили с нами. ScrapМир.

    ВідповістиВидалити
  3. Людмила, сколько труда и красоты! Очень красиво.
    Спасибо за участие в ОП "Блокнот" от всей нашей команды!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Олеся. Дякую вам за натхнення і майстер класи. Кожна ваша публікація в цьому проекті була цікавою та корисною.

      Видалити
  4. Люда, такое плодотворное участие в проекте! И такие отличные блокнотики;)

    ВідповістиВидалити